Soorten gokkers

Sahara_Hotel_and_Casino_2Een weddenschap is een afspraak tussen twee of meer personen, waarin gewed wordt op een mogelijke uitkomst. Meestal is dit in de persoonlijke sfeer.

Weddenschappen kunnen diverse vormen aannemen, en afhankelijk van de aard van de weddenschap kan een tegenprestatie worden geëist bij verlies van de weddenschap. Vrijwel altijd heeft een weddenschap een inzet. Een voorbeeld is een weddenschap over of een rode sinaasappel bestaat of niet, of een weddenschap die voorspelt dat de Wikipedia voor eind van dit millennium nog bestaat. Veel weddenschappen staan in het teken van ‘gelijk krijgen’.

Poker_cards_and_chipsSoorten Gokkers

Uit onderzoek blijkt dat er verschillende soorten gokkers bestaan:

De recreatieve speler
Speelt voor de gezelligheid en niet alleen voor het spel. Hij weet zich te beheersen qua tijd, geld en gedrag.

De problematische speler
Komt voor het spel, geeft meer geld uit aan gokken dan goed is en besteedt er te veel tijd aan. Het spelen geeft hem spanning en opwinding.

De verslaafde speler
Het gaat de verslaafde om het spelen zelf. Dag en nacht is hij er mee bezig. Alles wordt gedaan om maar te gokken. Liegen, manipuleren en (kleine) criminaliteit komen voor. De wil om te stoppen is zwak.

De professionele speler
Is gedisciplineerd, rookt en drinkt niet. Ziet gokken als een vorm van inkomen. Hij weet zijn gokhobby in de hand te houden.